Opskrift på 5 sunde sommer snacks

Sommeren er over os, hvilket betyder ferie og tid til at vi skal HYGGE os. For os danskere er hygge ofte lig med at vi skal spise god mad og drikke kolde øl eller drinks.
For at få jer bedst muligt igennem sommeren uden at der kommer for mange kilo ekstra på sidebenene har vi samlet en liste med 5 sunde sommer snacks som kan anvendes som et sundere alternativ. Mangler du yderligere inspiration, kan du finde flere sunde sommer snacks ved at læse vores blogindlæg “Kostråd: 5 sunde sommer snacks der sikrer dig energi hele dagen

Bon appetit!

1) Den nemme sommer snack

I Danmark er det næsten en tradition, at grillmaden efterfølges af koldskål. Selve koldskålen er i sig selv en fornuftig dessert, der hvor det går galt er det vi putter ovenpå.

Koldskål med kammerjunker er og bliver en klassiker. Problemet er, at kammerjunker ikke er meget bedre end småkager. Det vil sige at hvis du topper din koldskål med 8 kammerjunker stiger kalorieindholdet med ca. 200 kalorier. Disse kalorier kan dog nemt spares hvis du i stedet for bytter kammerjunkerne ud med friske sommerbær som fx jordbær.

Vi har lavet en klassisk opskrift på kærnemælkskoldskål som du må god samvittighed kan nyde som dessert en varm sommeraften. Opskriften kan varieres alt efter hvor sød eller sur du ønsker den skal være.

Opskrift på KOLDSKÅL MED FRISKE SOMMERBÆR

Ingredienser:

 • 1 liter kærnemælk, gerne økologisk
 • 2 pasteuriserede æggeblommer
 • 100-150 g. rørsukker
 • Skal og saft fra 1 økologisk citron
 • 1 vaniljestang
 • Friske sommerbær fx jordbær eller blåbær

Fremgangsmåde:

Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud og bland vaniljekornene sammen med sukkeret. Pisk nu æggeblommer og vaniljesukkeret sammen. Bland til sidst kærnemælken i og smag til med citronsaft og skal. Server straks med sommerens friske bær.

Hvis du ønsker en tykkere konsistens, kan halvdelen af kærnemælken udskiftes med skyr eller tykmælk.

sunde-snacks-Dadelkugler-med-kokos

2) Sunde sommer snacks med dadler

Jeg hører ofte folk (inklusiv mig selv) sige at de har behov for noget sødt. Den søde tand mættes ofte igennem slik, især chokolade er et hit. Jeg har dog oplevet adskillige gange, at mine gæster er mindst lige så vilde med hjemmelavede dadelkugler. Det gode ved dadelkugler er, at dadler indeholder en del kostfibre, samt vitaminer og mineraler. Dadler har bl.a. et højt indhold af kalium der er godt for dit hjerte.

Hvis man derimod kigger på kalorier, er der ikke så meget at spare ved at vælge dadler fremfor chokolade. Dadler er meget energitætte og indeholder ca. 80 g kulhydrat pr. 100 g. Så du skal overveje hvor mange du indtager, ligesom med chokoladen 😊

Hvis du ønsker at lave dine egne søde og sunde snack er der her en opskrift på nogle superlækre dadelkugler. De passer perfekt som lidt sødt til kaffen eller som en alternativ dessert til dine næste heldige gæster. Tryk HER hvis du ønsker at se en video af opskriften.

Opskrift på DADELKUGLER RULLET I KOKOS

Ingredienser:

 • 250 g dadler
 • Lidt kogende vand
 • 2 spsk. Kakao
 • 80 g mandelmel (hasselnødder kan også bruges)
 • 40 g kokosmel
 • Kokosmel/kakao/lakridspulver til at rulle dadelkuglerne i

Fremgangsmåde:

De hele mandler blendes i kort tid indtil de ligner mel. Dadlerne udstenes og blendes til en jævn masse, evt. tilsat lidt vand. De andre ingredienser tilføjes og det hele blendes til en jævn masse og sættes i køleskabet et par timer eller natten over. Dadelmassen tages ud af køleskabet og formes til små kugler, hvorefter de trilles i kokosmel.

3) Den nemme sommer snack til børn

Sommertid = istid. Is er en fantastisk snack eller dessert når det er meget varmt i vejret. Fordelen er at den køler sig ned og er meget læskende på samme tid. Det er dog vittigt at have for øje at der er stor forskel på kalorieindholdet alt efter hvilken is du vælger. Fx indeholder en klassisk Daim vaffelis ca. 340 kalorier, imens en Københavnerstang kun sniger sig op på 90 kalorier.

Et alternativ kan være at du laver dem selv. Træningsmagasinet I FORM har lavet en artikel med opskrift på 4 lækre sommeris. Her kommer én af opskrifterne, resten kan du finde HER.

Opskrift på 4 EKSOTISKE ISPINDE

Ingredienser:

 • 3 dl god ananasjuice
 • 6 tynde skiver ubehandlet lime
 • 6 topskud mynte
 • 50 g mørk chokolade
 • 4 tsk. kokosmel
 • 4 citrongræs

Fremgangsmåde:

Skær bunden af citrongræs og fjern de yderste blade. Skær til, så citrongræs svarer til længden af is ispind.

Hæld ananasjuice i isformene og dump nu et skud mynte og 2 skiver lime i hver is. Frys i en time.

Stik nu citrongræs i hver is, med bunden øverst i isen. Frys færdig. Smelt chokoladen i vandbad i en lille skål, der har en diameter, så isen lige præcis kan gå ned i skålen. Dyp den færdigfrosne is i chokoladen og drys med kokos.

VIL DU I DIN DRØMME-FORM?
Kvinde-laver-konditionstræning

Book en GRATIS samtale

Skriv til os, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.


4) Popcorn, den hurtige sommer snack

Du tænker måske at popcorn kun hører hjemme i biografens mørke, men faktisk kan popcorn være en ganske sund og smagfuld snack hvis du laver dem selv.

Fordelene ved popcorn er at det er billigt og nemt. Majskorn kan købes i de fleste supermarkeder og når de er poppede kan du selv krydre dem efter din smag. Derudover er det en ret kalorielet snack at servere til dine gæster. Opskriften nedenunder med 40 g upoppede majskorn giver ca. 1 liter færdig poppede popcorn, hvilket indeholder knap 170 kalorier. Derudover er det også et populært hit blandt børnene 😊

Opskrift på HJEMMEPOPPEDE POPCORN

Ingredienser:

 • ½ dl økologiske majskorn fx fra Urtekram
 • 1 spsk kokosolie
 • Havsalt fx Maldon

Fremgangsmåde:

Start med at opvarme kokosolien i en tykbundet gryde sammen med et par majs. Når de begynder at springe, tilføjes resten af majskornene. Sæt låg på gryden og skru ned for temperaturen. Ryst gryden med jævne mellemrum., og gryden holdes i bevægelse. Når popningen er slut tilsættes havsalt eller andre krydderier efter eget valg.

sunde-sommer-snacks-vandmelon

5) Meloner den søde, saftige og sunde sommer snack

Da jeg i 2014 trænede op til Athletic Fitness spiste jeg dagligt melon som snack. Det fantastiske ved melon er, at de er ekstremt kaloriefattige, hvilket betyder at du kan spise store mængder med god samvittighed.

Honningmelon er en af mine absolut favoritter. 100 g honningmelon indeholder kun ca. 23 kalorier. Det vil sige at hvis du spiser en hel mellemstor honningmelon (ca. 370 g) svarer det kun til ca. 85 kalorier….

Min anden favorit er den klassiske vandmelon. I 100 g vandmelon er der ca. 38 kalorier, hvilket også gør den til en super kalorielet snack. Derudover er den perfekt at anvende i en lækker sommersalat. Så et godt tip er, at gøre melon til en del af dine sunde sommer snacks.

Opskrift på LÆKKER SOMMERSALAT MED MELON

Ingredienser:

 • 1 bakke spinat
 • ½ lille vandmelon uden kerner
 • 100 g fetaost
 • 50 g ristede græskarkerner
 • 1 håndfuld mynte

Dressing

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. æblecidereddike
 • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skyl spinaten og hak den groft. Skær melonen ud i passende tern ca. 2 x 2 cm. Bland melon og spinat sammen og smuldre fetaosten henover. Rist græskarkernerne på en tør pande indtil de begynder at sige lyde. Pisk i mellemtiden ingredienserne til dressingen sammen. Lige inden servering vendes dressingen i salaten og græskarkerner og mynte blade drysses henover.

KONTAKT OS

Ønsker du at få lagt et kostprogram  eller mangler du inspiration til din træning så kontakt os ved at trykke HER.