Vægttab tager tid

Hvorfor skal vægttab være så forvirrende? Fordi vi hele tiden bliver mødt med forskellige meninger omkring, hvad der fører til det bedste eller hurtigste vægttab. Dette fører til misforståelser og dermed forvirring og frustration.

Hvis du ønsker at tabe dig, så er det gamle råd ”spis mindre end du forbrænder” helt rigtigt, men det er også her problemerne begynder.

At spise mindre er ikke så simpelt som det lyder. Hvis du nogensinde har forsøgt at reducere antallet af kalorier du indtager ved du at dette er sandt. At fortælle nogen at de er dovne og at de bare skal tage sig sammen, løser IKKE problemet – tværtimod. Derudover er det ofte ikke rigtigt, vægttab er en lang og svær proces der tager tid.

Vil du gerne forbrænde flere kalorier?

Det totale antal kalorier du forbrænder på en dag kommer fra tre forskellige faktorer:

Basal Metablic Rate (BMR):

er et udtryk for det antal kalorier din krop forbruger for at holde dig i live, også kaldet basalstofskiftet på dansk. Selv om du er virkelig doven og ligger i sengen hele dagen, forbrænder din krop stadig kalorier – dette skal ikke ses som en undskyldning til at blive i sengen.  Ca 60 % af de kalorier vi indtager dagligt går til vedligeholdelse af kroppens basale biologiske processer.

Fødeinduceret Termogenese:

er den mængde kalorier det koster kroppen at fordøje, absorbere og lagre den mad du spiser. I gennemsnit udgør den termogene effekt ca. 10 % af de kalorier vi indtager.

Fysisk aktivitetsniveau:

denne faktor er den der giver størst variation til den daglige kalorie forbrænding. Denne kategori har to underkategorier; træning og Non-Exercise Activity Thermogenesis (NEAT). Træning er alt form for moderat til højintens aktivitet, mens NEAT inkluderer alt andet. Stå, gå, støvsuge, slå græs – alt dette bidrager til en øget NEAT og dermed en øget kalorie forbrænding.

Vægttab handler ikke om et enkelt måltid eller et enkelt træningspas. Det er et spørgsmål om den samlede indsats.

Tilføj dette til din vægttabsplan og opnå ekstreme resultater

Vægttab handler ikke om et enkelt måltid eller et enkelt træningspas. Det er et spørgsmål om den samlede indsats. Så hvad er det du overser, hvad er det der kan hjælpe dig på rette vej. Der er en ofte overset, men stor spiller som ikke handler om hvad du spiser eller hvor meget du træner.

Som du nok har gættet på nuværende tidspunkt er svaret: NEAT.

Videnskaben har studeret dette emne i mange år.  Det som de har fundet frem til er, at NEAT kan have en enorm indflydelse på det totale antal kalorier en person forbrænder på en dag – for nogle personer kan dette være helt op til 1.000 kalorier pr. dag!

Den eneste kostplan, der virker, er den, du holder. Den mest optimale træning er den, du får lavet.

Hvert et skridt tæller

Tænk på, at hvert skridt du tager er en lille sejr. Det er de små ændringer der i sidste ende gør den store forskel.

Gør som Winston Churchill eller Leonardo Da Vinci, stå op når du arbejder. Ved at stå op og arbejde forbrænder du ca. 50 kalorier mere i timen end ved at sidde ned. Cykel på arbejde i stedet for at tage bilen, så sparer du både dig selv for morgentrafik og forbrænder ekstra kalorier.

Pointen med denne post er at forstå, at vægttab ikke handler om et enkelt måltid eller et enkelt træningspas. Det er et spørgsmål om den samlede indsats.

HUSK: Den eneste kostplan, der virker, er den, du holder. Den mest optimale træning er den, du får lavet.

Kom godt fra start

Hvis du ønsker at komme godt igang med et vægttab så tøv ikke med at kontakte os. 

Klik HER så skriver vi tilbage og aftaler en tid til en GRATIS og UFORPLIGTENDE samtale.