Positiv energibalance = øget muskelmasse

Ønsker du at øge din muskelmasse, men vil vægten ikke stige? Måske kan dette blogindlæg hjælpe dig på rette vej.

Det er efterhånden alment kendt, at udsving i kropsvægt handler om energiforbrug versus energiindtag. Det er (desværre) ikke altid så enkelt.

Homøostase er et udtryk for balance eller ligevægt. I forhold til den menneskelige krop er det essentielt at homøostase opretholdes. Dette sker ved at kroppen hele tiden justere det indre miljø så alle værdier er inden for normalen. Lige meget hvor meget vand vi drikker, svulmer din krop ikke op til en ballon. Din krop forsøger hele tiden at opretholde det samme hydreringsniveau, hvis du drikker mere – tisser du mere.

Vores krop kan alle mulige tricks der sørger for at vedligeholde homøostase. Har du nogensinde undret dig over hvorfor nogen mennesker kan spise og spise, men ikke tager et gram på?

Regulering af kropsvægt

Mennesker og dyr kan regulere deres kropsvægt på mange forskellige måder. En interessant ting jeg har observeret gennem årene er, at kroppen har en foretrukken vægt. Den gør alt for at opretholde dette eller komme tilbage til det.

De fleste af os har set eller oplevet dette i forhold til strenge diæter. Du spiser meget mindre, du taber dig, og derefter tager du det hele på igen.

MEN vidste du, at dette også kan ske for mennesker der forsøger at tage på i vægt?

"Når mennesker begynder at spise mere tager de ikke på. I stedet for stiger deres varmeproduktion eller de begynder at bevæge sig mere."

Svaret kan ligge i NEAT!

Videnskaben har undersøgt, hvad der sker når man indtager flere kalorier end man forbrænder. De fleste mennesker tager på i vægt, men mange gør ikke.

I stedet for at lagre den ekstra energi der kommer ind som fedt eller muskelmasse, forbrændes det igennem øget aktivitetsniveau eller som varme. Når mennesker begynder at spise mere tager de ikke på. I stedet for stiger deres varmeproduktion eller de begynder at bevæge sig mere.

Så hvis du har svært ved at tage på selv om du spiser hele tiden kan det skyldes at din krop naturligt og ubevidst kompensere. Din appetit nedsættes den næste dag, eller du har mere energi og derfor bevæger du dig mere. Dette øger din NEAT så du forbrænder de ekstra 500-1.000 kalorier du har indtaget. NEAT er en forkortelse for Non-Exercise Activity Thermogenesis, hvis du vil vide mere om dette så klik HER.

Drik dine ekstra kalorier

Ét af de tips vi ofte giver til folk der har svært ved at tage på er, at drikke flere kalorier. Vi har lavet en kort video, med en virkelig kalorietung Gainer Shake af gode råvarer.

3 TIPS til vægtøgning:

Blend din mad
Drik dine kalorier
Skru ned for NEAT

Opsummering

Så hvis du ønsker at øge din kropsvægt/muskelmasse så vær opmærksom på hvordan din krop reagere. Øger du ubevidst dit aktivitetsniveau, går du uden jakke selv om alle andre fryser eller kompenserer du ved at spise mindre dagen efter.

Vil du have flere gode råd om kost og træning så følg vores Facebook side ved at klikke HER.