Hvad er Burpees?

Burpees er en super effektfuld, kalorie forbrændende, styrkeopbyggende, helkropsøvelse. Senere i dette blogindlæg vil du lære hvorfor du skal lave dem. Men først en lille introduktion til hvordan man laver en Burpee.

1) Stå oprejst med ca. hoftebredes afstand imellem dine fødder og armene hængende ned langs siden.

2) Bøj dig ned i knæene og sæt hænderne i jorden, herfra laver du et afsat tilbage med fødderne så du ender i en høj Push-Up position.

3) Bøj i armene så din hofte, mave og bryst rører gulvet, og før dem tilbage til udgangsposition.

4) Sæt fra med fødderne så du ender i positionen fra step 2.

5) Herfra hopper du op i luften og laver et klap med hænderne.

I videoen ”Tips til en sjovere løbetur” viser jeg 3 variationsmuligheder af Burpees. Derudover kan du se den rette teknik, samt hvordan den kan skaleres.

Sanne-Brink-Burpees-step-1+3
Sanne-Brink-Mountain-Climbers-startposition
Sanne-Brink-Burpees-step-2
Sanne-Brink-Mountain-Climbers-startposition
Sanne-Brink-Burpees-step-1+3
Sanne-Brink-Burpees-step-4

Hvad træner Burpees og hvorfor du skal lave dem?

1) De forbedrer din kondition

Som personlig træner anvender jeg primært Burpees til at få pulsen op. Burpees er en fantastisk alternativ øvelse når du skal træne din kondition. Grunden til at den er så effektiv til (hurtigt) at hæve pulsen er, at alle kroppens muskler kommer i spil. Kombinationen af Squat, Push-Up og hop sørger for at din krop ikke har en chance for at tage et lille hvil undervejs – den skal hele tiden arbejde.

Vil du vide mere om konditionstræning, samt få inspiration til andre konditionsøvelser så læs ”Konditionstræning: Mountain Climbers og 9 andre øvelser der booster dit kredsløb”.

2) De gør dig stærkere

Udover at booste din kondition, bliver du også stærkere. Du bliver stærkere i dine ben, arme, dit bryst og din coremuskulatur når du laver Burpees. Du tænker måske ikke over det, men for hver gentagelse laver du: Squat, Push-Up, Planke og et hop. Burpees skal dog ikke erstatte regulær styrketræning af disse muskelgrupper, da Burpees mere er en muskeludtrættende end en muskelstyrkende øvelse.

3) De får dig til at forbrænde en masse kalorier

Med baggrund i de to ovenstående punkter er det ikke overraskende, at Burpees får dig til at forbrænde rigtig mange kalorier. Dette er dog afhængig af hvor mange du laver og ved hvilken intensitet. Som tommelfingerregel forbrænder du ca. 10 kalorier i minuttet når du laver Burpees med maksimal intensitet. Det vil sige at du skal holde så høj intensitet du kan i hele minuttet. Dette tal er afhængig af hvad du vejer, jo mere du vejer, jo flere kalorier forbrænder du pr. minut.

4) De kræver ingen udstyr

Du kan lave dem overalt, hvilket er en kæmpe fordel. Dette gør det meget nemmere at inkorporere konditionstræning i dit program. Jeg anvender dem ofte i en cirkeltræning med en kombination af forskellige styrkeøvelser. På denne måde sørge jeg for at min puls hele tiden er høj, hvilket sætter fedtforbrændingen i vejet.

Kvinde-laver-burpees

3 Workouts med Burpees

1.      Death by Burpees

Sæt en timer og begynd:

1. minut: 1 Burpee

2. minut: 2 Burpees

3. minut: 3 Burpees

I første minut laver du 1, næste minut 2 osv. Fortsæt indtil du ikke længere kan nå det antal Burpees der er påkrævet inden for minuttet.

Hvor mange minutter når du op på?

2.      Prison Burpees

Forestil dig at du er i en fængselscelle, hvilken workout vil være mere oplagt end denne:

Gennemfør så hurtigt du kan:

20 Burpees

Løb til modsatte ende af salen

19 Burpess

Løb til modsatte ende af salen

18…

Fortsæt indtil du når 1. Kan du gøre dette på under 15 minutter er du virkelig i god form.

3.      Burpees over the Rower

Gennemfør så hurtigt som muligt:

5 runder af:

10 Thrusters 25 kg

10 Bar over Burpees

250 m Roning

I denne workout laver du et hop til siden henover vægtstangen i stedet for at hoppe op i luften og klappe. Dette kaldes en Bar over Burpee. Gennemfør 5 runder med minimalt af pause. Kan du slå min klient Anders tid på 15 minutter og 46 sekunder?

100 Burpees på 30 dage

Er du blevet SÅ klar på at komme i gang med Burpees at du slet ikke kan få nok! Så har vi en lille udfordring til dig. Over de næste 30 dage skal du gennemføre denne challenge:

30-dages-burpee-challenge

Vil du have en GRATIS prøvetime?

Ønsker du at komme igang med et træningsforløb eller vil du bare høre hvad vi kan tilbyde. Så kontakt os HER, så tilbyder vi en GRATIS prøvetime så du kan afprøve på egen krop, hvad vi kan gøre for dig 🙂