Gode gaveidéer til en solid start på træningen

Kender du en, der gerne vil i gang med at træne, så er visse træningsformer bedre end andre at kaste sig ud i. Det er nemlig ikke alle former for træning, der er egnede til nybegynderen. Læs med her, og find de bedste gaveidéer til din ven, kollega eller måske familiemedlem der gerne vil starte op med træningen.

Træning for nybegynderen

I følgende liste finder du flere forslag til de perfekte gaveidéer til nybegynderen, så han eller hun kommer godt i gang med at træne og motionere.

Til alle gaveidéerne er det en god idé også at komme med forslag til konkrete øvelser. Ellers kan det hurtigt blive uoverskueligt, når vedkommende ikke er vant til at træne.

1) TRX eller slyngetræner

En slyngetræner kan også kaldes en TRX. Det er et stykke stærk elastik med håndtag i hver ende. Dette træningsredskab giver mulighed for utroligt mange måder at træne på. Med slyngetræneren kan især øvre del af ryggen trænes effektivt, der ellers kan være super svær at træne uden udstyr. 

Sanne-Brink-TRX-Sidelunge-Startposition

2) Foam roller

En foam roller er en rulle, som bruges til massage og forebyggelse af skader. Den er god til at afspænde kroppen, hvis det at træne er meget uvant. Samtidig er en foam roller ikke særlig dyr, så det er en billig måde at gøre træningen sjovere på.

3) Lacrosse bolde

Endnu et stykke træningsudstyr, der hverken optager meget plads eller koster meget at anskaffe. Bolden kan ligesom en foam roller bruges til massage. Grundet boldens noprede overflade sættes der gang i blodomløbet, når du for eksempel ruller ryggen op ad en væg eller dør med bolden imellem.

4) Gymnastiske ringe

Ringene her kræver, at træningsudøveren har et godt sted at hænge dem op. Har man det, så er der til gengæld uanede muligheder for at styrke hele kroppen. Det er en sjov træningsform, fordi der også er mulighed for at mere avancerede øvelser, senere hen. 

Jonas Thylstrup False Grip

5) Romaskine

Med en romaskine er modtageren garanteret sved på panden! Især intervaltræning er super effektivt på en romaskine. Der findes mange forskellige instillinger og træningspas, der kan gøre træningen langt sjovere og mere effektiv.

Kvinde-laver-konditionstræning

6) Kettlebells

Kettlebells bruges virkelig meget nu om dage, især i Crossfit. De er dog også hurtig blevet populære i den almene styrketræning. Med en kettlebell får du mulighed for at udføre en lang række øvelser, der ellers ikke kan udføres. Eksempelvis Swings, Turkish Get-Up mmm. 

Sanne-Brink-kettlebell-clean-step-4

7) Træningsmåtter

En træningsmåtte gør det bare meget nemmere og ikke mindst mere behageligt at træne derhjemme. Derudover skånes gulvet mod sved og evt. mærker fra sko. Vi er især glade for en måtte til mavetræning, hvor rigtig mange effektive øvelser fra både gymnastik og klassisk styrketræning, udføres liggende. 

8) Personlig træning

En personlig træner er nok en af de dyrere gaveidéer. Det kan til gengæld være en virkelig god idé, hvis man har en person med et brændende ønske om et personligt træningsforløb, men som har svært ved at komme i gang. Der kan en gave netop give det sidste skub i den rigtige retning. 

sanne-brink-har-personlig-træning

9) Træningselastikker

Elastikker er perfekte for nybegynderen. De er billige i anskaffelse og giver mulighed for at intensivere en lang række øvelser, der nemt kan laves i hjemmet.
Desuden er de virkelig effektive til mobilisering og udstrækning af stort set hele kroppen. Med meget varierende belastning, fra helt let til stor modstand, kan de benyttes af næsten alle, fra nybegynder til elite. 

Udstrækningsøvelser-dislocate

10) Træningstøj

Selvom du i princippet kan klare træningen iført en gammel T-shirt, så er det bare meget mere behageligt med godt træningstøj, der leder sveden væk fra kroppen. Desuden er det jo ingen skade til at se lidt smart ud, når træningen skal klares.

Sanne-Brink-siddende-i-Pistol-Squat

Støt din ven, kollega, eller familiemedlem i deres træning

En gave, der støtter op omkring en persons sundhed eller træning, er noget, vi altid kan anbefale.

Så vi håber at du blev inspireret til at tænke lidt sundere, næste gang du skal på gaveindkøb. Hvem ved, måske det endda kunne inspirere dig til selv at tilføje lidt træningsudstyr til ønskelisten?